Kutyapóráz választási kisokos: milyen szempontok alapján válassz?

Kutyapóráz több színben YUTIPET
2020.06.25. 0 Hozzászólások

A megfelelő kutyapóráz kiválasztása alapvető fontosságú a sétáitok minőségét és a kutyád irányíthatóságát illetően. A biztonság szempontjáról nem is beszélve. A városi közlekedés ugyanis rendkívül kockázatos egy kutya számára.

A közlekedés zaja, az emberek és más kutyák, illetve a milliónyi különböző szag, mind mind felkeltheti egy kutya kíváncsiságát, esetleg a ijedtséget, riadalmat, netán agressziót válthat ki belőle. Nem véletlen tehát, hogy a nyakörv nem elég, szükség van kutyapóráz használatára is.

A kínálat hatalmas és éppen ezért kell különös gondot fordítani a te igényeidnek legmegfelelőbb kutyapóráz kiválasztására. És hogy milyen részletekre érdemes figyelni? Azonnal kiderül!

A megfelelő kutyapóráz kiválasztása

A kutyapóráz kiválasztásakor alapvetően nem a színnek kellene döntőnek lennie. Habár a legtöbb gazdi nem tudja, de egy jól kiválasztott póráz nagyságrendekkel megkönnyítheti, biztonságosabbá és élvezetesebbé teheti a sétákat a kutya és gazdi számára egyaránt. Lássuk tehát a legfontosabb szempontokat!

Döntsd el, hogy mire akarod használni!

Mert más-más típusú, hosszúságú, vastagságú és szakítószilárdságú kutyapórázra van szükséged egy biztonságos sétához, a hatékony kiképzéshez, illetve a kutyakiállításon való eredményes felvezetéshez. 

Elsődleges szempontok a sétáltatáshoz használt kutyapóráz kiválasztásánál: 

  • biztonságos hossz
  • megfelelő szakítószilárdság
  • maximális kényelem

Éppen ezért a megfelelő kutyapóráz kiválasztása nagymértékben függ a kutyád méretétől, habitusától és életkorától is.

Milyen hosszúságú kutyapórázt válassz?

A válasz egyszerű, a megfelelő méret kiválasztása azonban mégsem az. Ugyanis a póráz hosszúságát elsősorban a kutya méretei, súlya és a te magasságot kell hogy meghatározzák.

A pórázzal a kezedben minden pillanatban készen kell állnod a kutyád hirtelen irányváltoztatására és biztosítanod kell, hogy bármilyen körülmények között képes vagy őt kontrollálni és biztonságosan visszatartani attól, hogy pl. leszaladjon az úttestre. 

Miért fontos a szakítószilárdság?

Amikor egy kutya úgy dönt, hogy ellenszegül a gazdája akaratának, elképesztő erővel és váratlanul képes homlokegyenest az ellenkező irányba indulni, mint amerre eredetileg tartott. Ez komoly terhelést ró a kutyapórázra is, aminek ezt minden esetben bírnia kell.

Melyik a számotokra legkényelmesebb kutyapóráz?

Kétségtelenül az, amelyik:

  • nem vágja a kezed akkor sem, ha a kutyád folyamatosan húz séta közben
  • se nem túl hosszú, se nem túl rövid, így biztosítva a séták nyugalmát
  • lehetővé teszi számodra, hogy könnyedén kontrollt gyakorolj a kutyád felett és ha szükséges, egyszerűen egy-egy húzással korrigáld a nem megfelelő viselkedését

Hol találsz a fenti szempontoknak megfelelő pórázt?

A Yutipet párnázott markolattal és D-karikával ellátott, négy színben elérhető pórázai minden kritériumnak megfelelnek. 

A választható 35, 120, 150 és 200 cm-es hossz gondoskodik a tökéletes biztonságról. A strapabíró nylon / poliamid összetétel és a nikkelezett karabiner erősített nyakrésszel biztosítja a megfelelő szakítószilárdságot és a könnyű tisztíthatóságot. A párnázott markolat és a puha, mérsékelten rugalmas heveder pedig rendkívül kényelmes használatot tesz lehetővé. Kell ennél több?

Válaszd ki a számotokra legmegfelelőbbet és élvezd a gondtalan sétákat a Yutipet pórázainak segítségével!

Leave a Comment

Your email address will not be published.