KUTYA NYAKÖRV VÁLASZTÁSI KISOKOS – MIRE ÉRDEMES FIGYELNI?

Párnázott nyakörv fogóval kék
2020.05.06. 0 Hozzászólások

A kutya nyakörv kiválasztása elengedhetetlenül fontos, ha a kutyáddal városi környezetben élsz. Akár kölyökkutyáról van szó akár már felnőtt egyedet veszel magadhoz, az elsődleges teendőid között szerepel, hogy megvásárold számára a megfelelő méretű és kialakítású nyakörvet. Mi pedig most eláruljuk neked, hogy mire érdemes figyelned a kiválasztás során.

A kutya nyakörv szerepe

Habár a kutya nyakörv egyre inkább divat kiegészítővé is válik, eredeti funkciója nem változott. A kutyák nyakára csatolható eszköz ugyanis, egyrészt az irányíthatóságukat segíti, másrészt pedig megakadályozza hogy a túlontúl játékos, esetleg szófogadatlan, agresszív vagy ijedős kutyák elkóboroljanak, illetve önmagukban vagy másokban kárt tegyenek.

Ez a funkció elsősorban a városokban hasznos és elengedhetetlen, hiszen a sűrűbben lakott településeken számtalan ingerhatás éri őket.

jól szocializált és megfelelő nevelésben, oktatásban részesült kutyák szinte tökéletesen képesek alkalmazkodni az ingerek széles skálájához, nyugodtak, békések és barátságosak. De bármennyire is kezesek és behívhatóak, közterületen számukra is kötelező a kutya nyakörv, illetve kutyahám és a póráz viselése.

Ha ezt átgondoljuk, akkor már könnyen átlátható, hogy az összes többi kutya számára viszont nem csupán kötelező, de életbevágóan fontos és akár életmentő is lehet a nyakörv használat, ezért érdemes olyat választani, ami azon túl, hogy biztonságos, maximális kényelmet biztosít a kutya számára.

Így válaszd ki a kutyád számára megfelelő nyakörvet

A megfelelő méret

A megfelelő kutya nyakörv nem szorítkellőképpen laza, ugyanakkor nem lötyög a kutyád nyakán.

Ha biztosra akarsz menni, akkor a nyakörv és a kutyád nyaka közé próbáld becsúsztatni két ujjadat. Ha mindkét ujjad befér, akkor a nyakörv pont jó a kutyád számára. Ha csak egy vagy egy ujjad sem fér be, akkor a nyakörv túl szoros. Ha pedig kettőnél több ujjad is befér, a nyakörv és a kutyák nyaka közé, akkor a nyakörv túl laza. 

Állíthatóság

Ahhoz, hogy tökéletesen passzoljon a kutyád nyakára a kiválasztott nyakörv, választhatsz széles skálán állítható kivitelt is. Ez abban az esetben is nagy segítség, ha a folyamatosan cseperedő kölyökkutyád számára keresgéled a megfelelőt. A kölykök rendkívül gyorsan belenőnek a nyakörvbe, ezért gyakran ellenőrizd a kiskutyád nyakán lévőt, nehogy szorítsa!

Anyag

Amilyen változatos a kínálat a nyakörvekből, annyira sokféle anyagból készülhetnek. Egyéni igény és a kutyád korának, felépítésének, illetve egészségi állapotának függvénye, hogy a számára megfelelő milyen anyagból készüljön.  

Egyesek a fémet, mások a bőrt preferálják, de egyre többen vannak azok, akik a sokoldalú, tartós és nagy szakítószilárdságú hevederekre esküsznek.Utóbbiak előnye, hogy:

  • rendkívül strapabíróak
  • akár 10 cm különbség is lehet a legkisebb és a legnagyobb beállítás között
  • könnyedén tisztíthatóak
  • kitűnő ár-érték aránnyal rendelkeznek
  • amennyiben párnázottak rendkívül kényelmesek ha pedig fényvisszaverő csíkkal is el vannak látva, akkor a maximális biztonságot is garantálják a szürkületi vagy esti séták során

YUTIPET párnázott, jól szellőző, biztonsági nyakörvek fogantyúval és fogantyú nélkül is, S,  M, L méretben megvásárolhatóak a webáruházunkban.

Leave a Comment

Your email address will not be published.