Kutya kellékek kezdő kutyások számára II.

YUTIPET_kutyafelszereles_kutyakellek
2020.07.09. 0 Hozzászólások

Bizonyos kutya kellékek nélkül nem érdemes belevágni a kutyázásba. Ugyanis a kölyök, a növendék vagy akár az idősebb kutyáknak is vannak olyan szükségleteik, amelyek biztosítása minden esetben a gazdi feladata. Így tehát a kezdő kutyások számára összeállított alapvető kutya kellékek tárháza is nagyobb, minthogy egyetlen cikkbe sűrítsük. Lássuk tehát a folytatást!

A kutya kellékek, amelyeket mindenképpen vegyél meg

Az alapvető kutya kellékek közé tartozik a kutyatál, amiből rögtön kettőt is érdemes venni. Egyet az ételnek, egyet pedig a víznek. Mindig a kutyád életkorának és igényeinek leginkább megfelelőt válaszd!

A legtöbb kutya számára az alap kutyatálak is megfelelőek. A hosszú fülű kutyák esetében viszont elengedhetetlen a speciális, keskenyebb, ugyanakkor mélyebb tálak használata. Ezekre azért van szükség, hogy a füleik ne lógjanak bele a vízbe vagy az ételbe.

A nagyobb testű, kifejezetten magasabb kutyák számára a tál megemelése jelenthet segítséget. Habár a gyomorcsavarodásra hajlamos kutyák esetében nem szabad túlzottan magasra helyezni az etetőtálat! Méghozzá azért nem, mert egyes tapasztalatok szerint ez növelheti a gyomorcsavarodás kialakulásának esélyét.A habzsolás sem egészséges, ezért több olyan etetőtálat is forgalmaznak, amelyek belső kialakítása gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy a kutyus gyorsan befalja az elé tett ételt.

A habzsolás sem egészséges, ezért több olyan etetőtálat is forgalmaznak, amelyek belső kialakítása gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy a kutyus gyorsan befalja az elé tett ételt.

Kutya kellékek az ápoltságért

A legtöbb városi lakásban élő kutya szinte folyamatosan nagy mennyiségű szőrt képes elhullatni. A helyzet ősszel és tavasszal, a vedlési időszakban látványosan fokozódhat.

Ha viszont egy hipoallergén kutyával osztod meg az otthonod (mint pl. az uszkár, az olasz agár vagy akár bischon frisé, stb.), minimális szőrhullással kell számolnod. Nekik ugyanis alig hullik a szőrük, ezért tökéletes társai lehetnek az allergiával küzdő gazdiknak is.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy az ő bundájuknak ne lenne szüksége rendszeres és jó alapos fésülésre, illetve átkefélésre!

Az aljszőrzet és a kihullott szőrszálak hatékony gyérítése a cél? Vagy az ápolt bunda alapkövetelménye a célzott otthoni szőrápolás?

Ma már gyakorlatilag az összes kisállatfelszerelés boltban kaphatóak erre a feladatra alkalmas kutya kellékek. Így számos aljszőr és más speciális szőrápoló kefét, fésűt és kissé fogazott kesztyűt is találhatsz. Mindenképpen szerezz be egyet közülük otthonra, ezzel is csökkentve a ruhádra, a szőnyegekre és a kanapéra kerülő szőr mennyiségét.

Mert a játék is fontos…

A kutyusok játékos lények, akik számára mindig a gazdi az első. Mégis érdemes még a kis jövevény megérkezése előtt gondoskodni egy-egy érdekes vagy kihívást jelentő játékról, illetve rágójátékról is a számukra. 

A kutya kellékek között nagy a választék. A fő szabály azonban az, hogy csak olyat válassz, amit, ha a kutyád szétrág és véletlenül lenyel, ne okozzon problémát!

Érdemes tehát emészthető gumiból készült kutya játékokat választani. A rágókákból pedig csak olyanokat, amelyek egyrészt természetes alapanyagból vannak, másrészt pedig lenyelés után a kutya gyomrában nem okoznak bélelzáródást!

Akármennyire is elővigyázatosan választottál, a legjobb megoldás mégiscsak az, hogy négylábú barátodat lehetőleg ne hagyd felügyelet nélkül rágcsálni

Tetszett ez a cikk? Ha szeretnél még több kutyás témáról olvasni, mindenképpen iratkozz fel a hírlevelünkre is, hogy ezentúl az elsők között értesülhess a hasznos tartalmainkról!

Leave a Comment

Your email address will not be published.