Kutya kellékek kezdő kutyások számára I.

kutya kellékek
2020.06.04. 0 Hozzászólások

Akinek már volt kutyája, pontosan tudja hogy melyek azok az alapvető kutya kellékek, amelyek egy kiskutya felneveléséhez és szükségleteinek biztosításához alapvetően szükségesek. Egy újszülöttnek azonban minden vicc új – tartja a mondás, tehát mindig lesznek olyan gazdik, akik épp az első kutyájuk révén kóstolnak bele a kutyás életmódba. A mai blogcikkben tehát elsősorban nekik ajánlanánk néhány tippet a megfelelő eszközök és játékok kiválasztásához.

Felesleges kutya kellékek

A kutya kellékek kínálata rendkívül gazdag. Lelkiismeretes és tudatos gazdiként pedig számtalan hagyományos, illetve internetes kisállateledel- és felszerelés bolt végeláthatatlan kínálatából válogathatsz. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan döntesz! Ugyanis, ha nem vagy eléggé elővigyázatos, bizony felesleges vagy épp drasztikusan túlárazott felszerelések, eszközök és játékok is terhelhetik a pénztárcádat. 

Tehát az első és legfontosabb szabály, hogy soha ne dönts pillanatnyi felindulásból! Ha a kutyádnak vásárolsz, azt mindig tudatosan és a legnagyobb gondossággal történt kiválasztás után tedd. 

Természetesen igaz ez a kutyatápra, a kutyasamponra, a játékok, kutyaruhák, de még a jutalomfalatok kiválasztására is.

Mivel a kutyád egészsége és jóléte elsődleges szempont, ezért mindig ügyelj arra, hogy a méretének és életkorának megfelelő, legjobb minőségű táplálásban, ellátásban és gondoskodásban legyen része!

Hasonlítsd össze az árakat és a minőséget és igyekezz az ár-értékhasznosság elv alapján dönteni. A kutyatáp esetében pedig az összetevők listáját is alaposan böngészd át. Nagyon meg fogsz lepődni! 

Az ökölszabály, hogy ne köss kéretlen-kelletlen kompromisszumokat! Amire a kutyádnak nincs szüksége vagy nem megfelelő a számára, azt egyszerűen csak hagyd a boltban!

Ami viszont fontos….

Akár kölyök, akár felnőtt, vagy szenior korú kutyust fogadsz be, mindig tartsd szem előtt, hogy a méretének, fajtájának és az életkori sajátosságainak megfelelő körülményeket biztosíts a számára. A hasznos kutya felszerelések a biztonságot, a kényelmet és az egyéb alapvető igények kielégítését szolgálják.

Nyakörv, hám, póráz

A lehető leghamarabb vásárold meg a kedvencednek a legmegfelelőbb nyakörvet vagy hámot és pórázt. A kutyusodnak ugyanis már az egészen korai kölyökkorban meg kell ismernie és el kell fogadnia őket, hiszen ezek a számára a biztonságos séták elengedhetetlen eszközei. A megfelelő kutya nyakörv vagy kutyahám kiválasztás tehát döntő fontosságú.

Kutyafekhely

Hogy milyen a megfelelő kutyafekhely? Mindig attól függ, hogy a kutyádnak mire van igénye. Egy idősebb, ízületi vagy gerincbeteg, esetleg óriástestű, 70-80+ kilogrammos kutyának mindenképpen ortopédiai matracot érdemes választani.

Ugyanakkor egy közepes testű kutyusnak szinte bármilyen kialakítású fekhely alkalmas lehet, ha az megfelelő méretű és kényelmes. Az apró termetű, törékeny ebek számára pedig a nem túl magas, könnyen megközelíthető, pihe-puha fekhely az ideális.

Ne feledd: ha egyszer felengeded az ágyadra a négylábú barátod, akkor onnantól kezdve az az ő ágya is! Ha ezt szeretnéd elkerülni, légy következetes és ne engedd, hogy az ágyadra ugorjon!

A tappancsos barátod tökéletes életéhez szükséges alapvetően fontos kutya kellékek sora itt még nem ért véget. Ha nem szeretnél lemaradni a folytatásról, iratkozz fel a hírlevelünkre is!

Leave a Comment

Your email address will not be published.