ÍGY GYÓGYUL SALIMA, A MENTŐKUTYA TANONC

milyen a jó kutyahám?
2020.04.09. 0 Hozzászólások

Nemrégiben Salimának, a mindössze 9 hónapos golden retrievernek, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat ígéretes mentőkutya tanoncának karrierje veszélybe került.

A mentési munka iránt már most kiemelkedő érdeklődést mutató kutyus ugyanis mindkét könyökét érintő fejlődési rendellenességgel küzdött. A műtét elkerülhetetlen volt, amelyre közös összefogással, számos kisebb-nagyobb pénzadománynak köszönhetően, 2020. március 24-én került sor. Ám a java még hátravan!

Salima elindult a gyógyulás útján, hogy egyszer igazi mentőkutya válhasson belőle

A dr. Diószegi Zoltán kisállat ortopéd-neurológus sebész által sikeresen elvégzett, Salima mindkét könyökét érintő műtét utáni rehabilitáció hónapokig fog tartani.

A speciális kutya-fizioterápiás kezelések fogják fokozatosan felkészíteni Salimát arra, hogy néhány hónap múlva újra 100%-osan terhelhesse a két érintett ízületet és tovább folytathassa a kutató munkára szakosodott mentőkutya kiképzést. 

A csodálatos mentőkutyák

kivételes tudású és rendkívül lelkes mentőkutyák háta mögött minden esetben egy-egy kitartó és szerető gazdi áll, aki családtagként kezeli a nem mindennapi teljesítményre képes, kőkemény ebeket.

Salima, aki már egészen fiatal kora óta büszkén viseli a YUTIPET RnDTM biztonsági kutyahámot, most még kölyök, így mindent játékként fog fel. A speciális feladatok, a sok pozitív megerősítés, jutalmazás, a szeretet és a törődés segítségével azonban idővel belőle is kiváló kutató-mentő munkakutya válhat.

Mire jó a kutya-fizioterápia?

Nagyjából egy évtizede találkozhatunk kutya-fizioterapeuta szakemberekkel az országban. A munkájuk nem sokban különbözik a humán-fizioterapeuták, illetve gyógytornászok munkájától, hiszen feladatuk ugyanaz: segíteni a páciensek műtétekre való felkészítését, illetve a műtétek utáni rehabilitációját. A különbség csupán annyi, hogy ők nem emberekkel, hanem kutyákkal és más kisállatokkal foglalkoznak.

Egészen kivételes esetekben előfordulhat olyan eset is, hogy pusztán a kutya-fizioterápia széles eszköztárának (gyógytorna, manuálterápia, hidroterápiás kezelés, ultrahangos kezelés, mágnesterápia stb.) segítségével egy-egy műtét elkerülhető. 

Bármikor is kapcsolódjon be egy kutyagyógytornász a rehabilitációba, ha a kezelőorvos javasolja vagy jóváhagyja, a kutya-fizioterápia nagyban hozzájárulhat a kis páciensek gyógyulási ütemének felgyorsításához, illetve a teljesebb gyógyuláshoz, ahogyan az remélhetőleg Salima esetében is történni fog az elkövetkezendő hónapok során.

Szeretnéd, ha a te kutyád is olyan minőségi, 100%-osan biztonságos és kényelmes hámot viselne, mint Salima? Válaszd ki webshopunkból a kutyusod számára legmegfelelőbb méretet, illetve színt, és csapj le rá most!Ha pedig szívesen adományoznál egy kisebb vagy nagyobb összeget Salima további rehabilitációjára vagy a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat működésének további biztosítására, itt megteheted!

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Leave a Comment

Your email address will not be published.