Biztonságos kutyasétáltatás: miért kell fogó a hámra?

2020.06.11. 0 Hozzászólások

A kutyasétáltatás során nem csupán a kutyák ingergazdag környezetben történő és megfelelő mértékű lemozgatását illik biztosítani. A közös kimozdulások alkalmával ugyanis elengedhetetlen, hogy amikor szükséges, a négylábú barátaink biztonságosan megfoghatóak és vezethetők legyenek. Emellett persze fontos az is, hogy a szabadban töltött idő alatt mindvégig komfortosan érezzék magukat. Szerencsére van olyan megoldás, amivel ez bárkinek sikerülhet!

A gondtalan kutyasétáltatás közelebb van hozzád mint gondolnád!

A kutyasétáltatás egy gazdi napi szintű tevékenysége, ami jó esetben naponta legalább háromszor ismétlődik. A séták során gyűjtött közös élmények és kalandok erősítik meg a kutya és gazdája közötti kapcsolatot. Tehát minél nyugodtabban és gondtalanabbul telnek a séták, annál erősebb lesz ez kötelék is.

Ugyanakkor gazdiként csak akkor lehetsz nyugodt, ha a kutyádat mindvégig biztonságban tudod. Éppen ezért választják sokan a hámot a nyakörv helyett. A kutyahám eredeti funkciója ugyanis, hogy jobban tartson, ezáltal könnyen irányíthatóvá tegye a kutyát. Azonban egy hám valójában mit sem ér, ha:

  • nyomja, vágja a kutya testét
  • nem lehet tökéletesen méretre igazítani, tehát nem illeszkedik tökéletesen
  • mozgás közben könnyen elcsúszik, megcsavarodik
  • nincs rajta fogó, ha pedig mégis van, nem áll kézre

Miért fontos, hogy legyen fogó a kutyahámon?

A kutyahámra helyezett fogó a kutyasétáltatás során sokkal fontosabb, mint azt elsőre gondolnád. Egy jól elhelyezett fogantyú ugyanis akár életet is menthet. Kiváló lehetőséget teremt arra, hogy:

  • a kutyát egyetlen mozdulattal megfogjuk, ami egy fogó nélküli hám vagy egy átlagos nyakörv esetében legtöbbször kivitelezhetetlen
  • megvalósuljon a póráz nélküli, mégis minden pillanatban biztonságos kutyasétáltatás

Ehhez azonban a fogó nem lehet merőleges a gerincre. Hogy miért? Azonnal eláruljuk!

Miért ideális, ha a fogó a gerincvonal mentén fut? 

Az összes Yutipet RnD biztonsági kutyahám jól szellőző és párnázott bélést kapott. A rajtuk található széles fényvisszaverő csíkok pedig gondoskodnak a minden körülmények közötti jó láthatóságról. Ráadásul a gerincvonallal megegyező irányú, párnázott fogóval is el vannak látva, méghozzá azért, mert: 

  • így biztos, hogy a kutyád nem akad bele egyetlen akadályba és bokorba sem
  • bármilyen körülmények között könnyedén megfoghatod és megtarthatod, akár a hosszú szőrű kedvencedet is
  • nincs szükséged pórázra ahhoz, biztonságosan vezesd
  • nem csak a kutyus, hanem a te kényelmed is fontos (ezért a foganytú ugyanolyan párnázást kapott, mint maga a hám)

Ha szeretnéd a kutyádat a kutyasétáltatás során minden pillanatban biztonságban tudni, de szabadulnál a póráztól, számotokra a 10 méretben és változatos színekben elérhető Yutipet RnD biztonsági kutyahám a megoldás! Válaszd ki a neked tetszőt a webshopunk kínálatából!

Leave a Comment

Your email address will not be published.